6.11.2016

Kilpailukausi on nyt polkaistu käyntiin ja viime viikonloppuna kisattiin Vuokatissa Suomen Cupia. Tuloksena sprintissä 3. ja viestissä KHS:n väreissä 2. sija. Ei huono kauden aloitus ollenkaan. Onnistunut harjoituskausi ja hyvät Planican sekä Calellan leirit tuottavat hedelmää jo heti näin alkutalvesta. Vielä keskiviikkoon asti leireilen kotomaisemissa Rovaniemellä haastajaryhmän kanssa jonka jälkeen suuntaan Olokselle kisoihin.

Jotta jaksan tämän kaiken niin eväät on oltava kunnossa. Kiitokset Perniön lihalle!

19.8.2016

Viimeisä viedään kesän kovimmassa treenijaksossa. Määrää on tullut enemmän kuin koskaan mun pienen hiihtouran aikana. Terveenä pysyminen on ollut kaiken a ja o. Tähän harjoituskauteen on mahtunut vain 2 kokonaista sairaspäivää.

Ensi viikon tiistaina lähden Ruotsiin Trollhättaniin jossa kilpaillaan Alliansloppet rullahiihtokilpailu. Kyseessä on maailman suurin rullahiihtotapahtuma! Torstaina 8km juoksukilpailu puistomaisemissa, perjantaina vapaan tyylin sprinttipäivä jossa hiihdetään ensin 100m nopeuskilpailu ja perään 550m ylämäkikisa. Lauantaina on itse pääkisa, 48km perinteiseen tyyliin. Rullasuksilla kun mennään niin kisa tullaan ratkaisemaan tasatyönnöllä. Kisat on hyvä mittari kesän kunnolle ja mihin suuntaan sitä ollaan menossa! Kisasivuille tästä linkistä:


31.7.2016

Uusi yhteistyökumppanini on Kouvolan Lakritsi. Laurin lakritsi-boxeja on nyt saatavana akselilla Rovaniemi - Perniö. Nappaa hihasta kiinni...


30.7.2016

SM rullahiihtokisat Ylläksellä.

Hiihto oli "vaihtelevan" tuntuista näin kovan harjoitusjakson jälkeen ja sijoitukseni oli 11.

http://www.yrh2016sm.fi/


heinäkuu 2016


Viime kauteen mahtui paljon onnistumisia. Kausi oli pitkä aina lokakuun Suomen Cupista huhtikuun puolivälin Lapponia-hiihtoon. Parhaimpina suorituksina jäi mieleeni ehdottomasti marraskuun lopulla Rukan ja ensimmäiset maailman cupin pisteet. Tunnelma oli huikea kun noustiin stadionin nousua ja kotiyleisö hurrasi! Romanian Rasnovissa käydyissä nuorten MM-hiihdoissa hieman epäonnistuneen sprintin jälkeen (21.sija), onnistuin loistavasti 15km perinteisellä ja nappasin 9. sijan, joka on urani selkeästi paras sijoitus normaalimatkoilla kansainvälisissä kisoissa.

Kotimaan kisoissa kohokohta oli SM viestissä, kun Kouvolan Hiihtoseuran
väreissä olimme hopealla.

Uusi kausi käynnistyi keväällä hyvin ja nyt kesän aikana olen harjoitellut

kotimaisemissa Rovaniemellä sekä haastajaryhmän leireillä.


7.1.2016

Uusi vuosi käynnistettiin Posion kaamoshiihdoissa 2. päivä tammikuuta. Matkana 15km perinteisen yhteislähdöllä. Olin kisan 3. häviten vajaat puoli minuuttia kisan voittaneelle Ari Luusualle ja kakkoseksi tulleelle Toni Ketelälle. Kisa toimi hyvänä avaavana harjoituksena ajatellen nyt Östersundin skandinavia cuppia.

Eilen siis saavuttiin poikien kanssa tänne Ruotsin Östersundiin... Ari Luusuan, Antti Ojansivun ja Harri Niemen kanssa ajettiin Rovaniemeltä rapiat 850km. Silloin tällöin kuskin vaihto, niin matka sujui aika kivuttomasti. Pakkasta Östersundissa on hieman reilut -20. Yleensä näissä kisoissa raja on se -20, joten vielä ei ole varmaa pystytäänkö tulevina päivinä hiihtämään. Huomenna matkana 15km vapaata väliaikalähdöllä, lauantaina perinteisen sprintti ja sunnuntaina 30km perinteinen yhteislähdöllä. Kova viikonloppu siis tiedossa!

16.12.2015

Vuokatin Skandinavia Cup kilpailtiin viime viikonloppuna. Olin perinteisen 15km:lla 34., vapaan sprintissä 53. ja vapaan 15km:lla 49. Vaikka sprintti on yleensä ollut minulla se paras matka, niin tällä kertaa kävi toisin. Muuten ihan ok viikonloppu, mutta sprintti koitui pettymykseksi, kun tipuin erävaiheesta ulos. Kolmen kisan viikonloppu oli aika raskas. Aamuin illoin tehdään verkkalenkkejä, aamulla siksi että kroppa olisi valmis kisaan ja illalla huuhdotaan viimeisetkin kisahapot pois lihaksesta.

Tällä viikolla muutama kevyt harjoituspäivä, jonka jälkeen harjoitellaan vähän enemmän. Rovaniemellä pakkanen paukkuu jo -20 tienoilla, mutta lunta riittää ja olosuhteet on muuten huipussaan. Kisoja ei ole tiedossa hetkeen ja voi olla että seuraava startti on vasta tammikuun 8. päivä Ruotsin Östersundissa, jossa kisataan taas Skandinavia Cuppia. Sitä ennen suuntaan kuitenkin kotiin Perniöön syömään kinkkua ja varmistamaan ettei perinteisen sukset jää liian jäykäksi.

1.12.2015

Tänään julkaistiin kirjoitus kestävyysurheilu.fi:ssä minusta ja siitä mitä Rukan maailmancup viikonloppu antoi: http://www.kestavyysurheilu.fi/hiihto/11698-lauri-vuorinen-sai-itseluottamusta-ja-taas-lisaa-varmuutta-erahiihdoissa

1.12.2015

Kotisivut avattu!

Täältä voit jatkossa lukea mun kuulumisia matkan varrelta. Tänään on ollut hyvin aikaa laittaa kotisivut kuntoon, koska vietän lepopäivää. Viime viikonloppuna käyty maailmancupin avaus Rukalla oli raskas reissu ja siitä pitää nyt palautua. Seuraavan kerran kilpailen Vuokatin skandinavia cupissa reilun viikon kuluttua.